התפתחות החברה המודרנית הביאה לשינויים רבים בתפקיד הגברים והנשים בחיי היום-יום ובתחומים שונים. אחד התחומים המרכזיים שבו נראים שינויים משמעותיים הוא תחום ההורות והחינוך. לאור התפתחויות אלו, נוצר דיון מרתק בין התפקידים של הגברים והנשים בתחום זה, השפעתם על הילדים והתרומה של כל אחד מהם לתהליך החינוך.
בעבר, התפקיד הרגיל של האישה היה הילדים והבית, בעוד שהגברים עסקו במקצועות והובלת המשפחה מבחינה כלכלית. עם התפתחות החברה והעולם התקשורת, התחום התעשייתי והשינויים התרחשו גם בתפקידים המסורתיים של הגברים והנשים. נשים רבות עצמן מצליחות בעולמות שלא היו פעם נחשבים לשלהם, וגברים מוכחים בתפקידים ביתיים ומשפחתיים כמו לקחת תשומת הלב בחינוך הילדים.
אחד ההיבטים המרכזיים בדיון הוא השפעת הגברים על תהליך החינוך והפיתוח הנפשי של הילדים. תפקיד האב והגבר בחינוך ובגידול הוא יחסית חדש ועדיין עובדות ממציאותיות מצביעות על השפעה חיובית של הגברים על הילדים. גברים מורים לילדים אודות עולמות גבריים שונים כמו ספורט, יצירה והבנה שונה של העולם. התקשורת המודרנית מבקשת יותר גברים אבות מעוררי עניין, אנשים שפועלים עם הילדים ומקדמים את תהליך הלמידה והתפתחותם החברתית והאישית.
לעומת זאת, השפעת הנשים בתחום החינוך גם היא מרכזית וחשובה במיוחד. נשים יכולות לספק לילדים את הטובים ביותר בעולמם – אהבה, תמיכה, אכפתיות ותחושת בטחון. הידע והניסיון של הנשים במגוון תחומים, כמו פיתוח רגשי, תקשורת בינאישית ויכולת להתמודד עם מצבים קשים, יכולים לתרום לתהליך החינוך ולעזור לילדים לפתח מיומנויות חיוניות.
באופן כללי, התפתחות החברה והקידום של שוויון המינים מביאים לשינויים באופן התפקידים והתפקוד של גברים ונשים בחינוך והורות. עולם ההורות והחינוך מתרחש בשטח משותף בין גברים ונשים, שכאשר יש לכל אחד מהם תפקיד חשוב ומרכזי. כל הורה, בין אם גבר או אישה, יכול לספק תמיכה רגשית, נחישות ומסגרת רגילה לילדים.
בסיכום, ניתן לומר כי גברים ונשים משפיעים באופן שונה ומשלים על תהליך החינוך והתפתחות הילדים. השינויים החברתיים מביאים לתחושה של שוויון מתמיד בין התפקידים הגבריים והנשיים בתחום זה. הקידום של שוויון המינים תורם לפערים פחותים בין הגברים והנשים בתחום ההורות והחינוך ומקדם תהליכים חיוביים לילדים ולחברה בכלל.